Toerisme in BUREN GLD, ontdek hieronder de mogelijkheden van Toerisme in BUREN GLD.

Buren, informatie over Buren


Buren is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente Buren telt 25.667 inwoners en Buren heeft een oppervlakte van 142,93 km².Ligging van Buren
De gemeente Buren is gelegen in het zuidwestelijke deel van de provincie Gelderland, in de streek de Nederbetuwe, vlak ten noorden van de stad Tiel. Het gelijknamige vestingstadje Buren is een bezienswaardig stadje, waaronder de Sint-Lambertuskerk, en heeft historische banden met het Huis van Oranje.


Geschiedenis van Buren
In 1999 is de gemeente Buren in de huidige vorm ontstaan door de samenvoeging van de vroegere gemeente Buren met de gemeenten Maurik en Lienden. Het gemeentehuis is gevestigd te Maurik, hoewel de vroegere gemeente Buren het gemeentehuis wél in het gelijknamige vestingstadje Buren had.


Gemeentehuis in Buren
Het gemeentehuis van Buren, in de volksmond het gemeentepaleis genoemd, is gevestigd aan de De Wetering 1 te Maurik. Het pand, ontworpen door het architectenbureau Alberts & Van Huut, heeft ruime afmetingen. Alberts & Van Huut ontwerpen volgens de ideeën van het organische bouwen. De architecten werden vooral bekend door hun ontwerpen voor de NMB-bank in Amsterdam Zuidoost, panden aan de A12 bij Bunnik en het kantoor van de Gasunie in Groningen. Het gemeentehuis van Buren staat er enigszins verloren bij, te midden van weilanden. De kosten van dit gemeentepaleis waren € 15.882.000. Rond dit pand is een park aangelegd, volgens de burgemeester `voor de Burense bevolking`. De kosten van dit park waren ruim € 2.000.000.


Media in Buren
- De gemeente Buren maakt haar informatie kenbaar via de wekelijkse Zakengids Buren. Verder brengt de gemeente Buren ieder kwartaal een gemeentemagazine uit.
- In de gemeente Buren wordt iedere woensdag de huis-aan-huis-krant De Stad Tiel verspreid.
- Regio Omroep Betuwe verzorgt radio- en televisieuitzendingen voor de gemeenten Buren, Geldermalsen en Neerijnen.


Lees wat anderen zeggen over BUREN GLD

  • cees hoogteijling

    02-02-11 - 22:35
    In de gemeente Buren wordt ieder week wel de stad Tiel bezorgd, maar niet in de gehele gemeente er zijn een aantal dorpen waar deze h.a.h krant niet meer komt
    Wel De Zakengids komt h.a.h. in de gehele gemeente Buren op woensdag en vrijdag. Overgens ook in gemeente Tiel, Culemborg, Geldermalsen (deels) en Neerijnen (deels) Ik zal u via en afzonderlijke mail informatie sturen over de Oranjestad Buren.
    vr. gr. Cees

.. [ Bekijk alles ] ..

Schrijf hier uw reactie over deze plaats en win een Hotel Arrangement


Mooie andere plaatsen zijn:


BUREN Buren gemeente Nederlandse provincie Gelderland inwoners heeft oppervlakte km² Ligging Buren De gemeente Buren is gelegen zuidwestelijke streek Nederbetuwe noorden gelijknamige vestingstadje bezienswaardig stadje waaronder Sint-Lambertuskerk historische banden Oranje Geschiedenis Buren In gemeente Buren in huidige ontstaan samenvoeging vroegere gemeenten Maurik Lienden gemeentehuis gevestigd hoewel gemeente Buren wél vestingstadje Buren had Gemeentehuis Buren Het volksmond gemeentepaleis genoemd Wetering ontworpen architectenbureau Alberts ruime afmetingen & ontwerpen volgens ideeën organische bouwen architecten werden vooral bekend NMB-bank Amsterdam Zuidoost panden Bunnik kantoor Gasunie Groningen staat enigszins verloren midden weilanden kosten waren aangelegd burgemeester Burense bevolking` Buren - gemeente Buren maakt informatie kenbaar wekelijkse Zakengids Verder brengt gemeente Buren ieder kwartaal gemeentemagazine wordt iedere woensdag huis-aan-huis-krant verspreid Regio Omroep Betuwe verzorgt radio- televisieuitzendingen Geldermalsen Neerijnen